Arduino from Scratch - Začíname

Dosky Arduino som si všimol začiatkom roka 2014, keď MathWorks uvoľnil prvý Hardware Support Package pre túto platformu. Vôbec by mi vtedy nenapadlo, že sa s touto doskou niekedy začnem zabávať.

Zmenilo sa to koncom roka 2015, keď som narazil v Alze na ponuku dosiek Arduino. Hovorím si, idú Vianoce, treba znížiť daňový základ a tak som sa rozhodol, že si niektorú dosku kúpim. Voľba padla na základný komplet - The Arduino Starter Kit a samostatnú dosku MEGA 2560. Aj po pár mesiacoch používania sa mi javí táto kombinácia ako dobrá.

Ako som vyberal? V oblasti elektrických obvodov som úplný začiatočník. Hľadal som krabičku v ktorej bude všetko to, čo budem potrebovať pre oživenie svojej novej hračky. Arduino Starter Kit splnil moje očakávania a odporúčam ho každému, kto chce s Arduinom začať a nikdy nič podobné nedržal v ruke. V úhľadne zabalenej krabičke nájdete skutočne všetko čo treba. Skvelý návod pre začiatočníka, dosku Arduino UNO, prepojovacie drôty, kontaktné pole a kopec súčiastok, ktoré sa použijú v projektoch z knihy. Po prelúskaní úvodných stránok (netrvalo mi to viac ako pol hodinu) som mal na stole pripravenú dosku na realizáciu prvého projektu. HAVE FUN!

Dozvedel som sa kde má UNO vstupy, výstupy, napájanie. Všetko dôležité je na úvodných 15 stranách. Nájdete tu aj postup ako nainštalovať vývojové prostredie ArduinoIDE. To budeme potrebovať neskôr.